Skip to content

BESTUUR

Het bestuur van ROTB stelt zich graag aan u voor


CORSTIAAN DE HAAN
Voorzitter

Mijn naam is Corstiaan de Haan en ik ben sinds oktober 2024 met functioneel leeftijdsontslag. Ik was officier bij de Koninklijke Landmacht. Als luitenant-kolonel was ik onderandere werkzaam als adviseur voor het Nederlands Instituut voor Militaire Historie.
Geschiedenis heeft altijd mijn warme belang-stelling gehad en in vorige functies heb ik veel te maken gehad met het leed dat onze collega’s tijdens uitzending kan overkomen. Door een samenloop van omstandigheden kwam ik in contact met onze Britse collega’s van Waterloo Uncovered.
Uit deze inspirerende gesprekken kwam de motivatie voort om samen met de andere bestuursleden een vergelijkbare organisatie op te zetten en zo onze eigen veteranen te steunen.


JOS GROEN
Secretaris

Hallo mijn naam is Jos Groen en ik ben eind 2023 met FLO gegaan. Mijn laatste functie als officier was ik onderzoeker werkzaam bij het Expertisecentrum van het Nederland Veteraneninstituut. Hier ben ik ook in aanraking gekomen met Waterloo Uncovered. Mijn betrokkenheid bij de zorg voor de veteraan is groot en ROTB geeft daar de mogelijkheid toe om dat te blijven doen.


HANS VAN DE VEN
Penningmeester

Mijn naam is Lkol Hans van de Ven en momenteel werkzaam als Adjunct-directeur in het Centraal Militair Hospitaal.
In mijn vorige functie als plaatsvervangend Commandant Militair Revalidatie Centrum (MRC) en in mijn eigen uitzendingen, heb ik van dichtbij meegemaakt wat uitzendingen met je doen. Welke inspanning er nodig is om te revalideren, weer op te staan en te komen tot een waardevolle invulling van je nieuwe mogelijkheden in het leven.
Via het MRC ben ik in aanraking gekomen met de opgravingen in Waterloo en daar zag ik meteen wat een mooi initiatief dit is en wat dit kan betekenen in de verwerking van alle ervaringen uit het verleden.


VICKI HAVERKATE
Algemeen Bestuurslid

liaison Waterloo Uncovered

Vicki Haverkate is een van de medeoprichters van Recovery on the Battlefield.
Zij is archeoloog en onderwijsdeskundige en “Head of Formal Education” voor Waterloo Uncovered. Vicky draagt zorg voor de verbinding tussen ROTB en WU.


GIELT ALGRA
Algemeen Bestuurslid

Gielt Algra is politicoloog en wetenschappelijk medewerker van het Expertise- centrum van het NLVI, bestuurslid en medeoprichter van ROTB.

RAAD VAN TOEZICHT

De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het Bestuur van ROTB en op de algemene gang van zaken in de Stichting.

Hij staat het Bestuur met raad terzijde. Bij de vervulling van hun taak richten de leden van de Raad van Toezicht zich naar het belang van de Stichting en de met haar verbonden organisatie.

De leden van de RvT vertegenwoordigen de organisaties die nauw betrokken waren bij de oprichting van de ROTB. Dit waren, CLAS, NIMH, MRC en het NLVI.

Momenteel bestaat het RvT uit:
CLAS: Vaccant
NLVI: Kol b.d. Ludy de Vos
NIMH: Ben Schoenmaker
MRC: Lkol Jerome Hek